пятница, 12 апреля 2013 г.

Особливості каркасних будинків



Каркасні будинки сьогодні надзвичайно популярні. Оригінальний дизайн, екологічно чисті будівельні матеріали, можливість побудувати житло за індивідуальним проектом і, що важливо, прийнятна вартість - все це робить каркасні будинки досить привабливими для всіх охочих залишити тісні квартири і почати нове життя. Проте не все так просто.
Перш ніж прийняти будь-яке рішення, потрібно ознайомитися з деталями ситуації і зважити всі «за» і «проти». Існує безліч особливостей, на які слід звернути увагу при будівництві каркасних будинків.
Що потрібно знати про каркасні будинки?

  • Не прагніть купити каркасний будинок по низькій вартості. Недобросовісні компанії з метою здешевити виробництво і отримати більший прибуток замінюють якісний утеплювач дешевим, в якому містяться фенолформальдегідні смоли. З часом речовина починає випаровуватися. Систематичне вдихання отруйної пари запобігає виникненням онкологічних захворювань, тому ретельно вибирайте фірму, з якою будете співпрацювати.
  • Необхідно завчасно вирішити, як ви збираєтеся опалювати свій будинок. Стіни каркасного будинку чудово утримують тепло, що дозволяє заощадити на опаленні (до 30%). Газові котли та печі - задоволення не з дешевих, вони не окупаються. Альтернативою може стати спеціальне електричне покриття на підлозі.
  • «Больова точка» каркасних будинків - вентиляція. Склопакети потрібно обладнати спеціальним повітрявідводами, а сам будинок - потужними кондиціонерами та вентиляторами. В іншому випадку на стінах будівлі буде накопичуватися конденсат, що сприяє гниттю деревини. Пристрій системи вентиляції - робота, яку можна довірити тільки досвідченому інженерові.
  • Ще один важливий момент - дах. Плоска, двосхилий або чотирьохскатний - яку вибрати? Доведеться ретельно вивчити технічні характеристики кожного типу покрівлі. Плоскі дахи хороші для гаражів, веранди і господарських будівель, однак на них скупчується сніг і вода, що збільшує навантаження на конструкцію і може призвести до протікання. Вальмовий дах відрізняється міцністю, але при цьому складна у виконанні та вимагає установки додаткових перекриттів.


Детальну інформацію про особливості будівництва каркасних будинків вам зможе надати фахівець. Залишається додати, що при дотриманні технології та розумному виборі конструкцій та будматеріалів каркасні будинки служать своїм власникам вірою і правдою понад 50 років.

Комментариев нет:

Отправить комментарий