суббота, 15 марта 2014 г.

Як зробити напівсуху стяжку підлоги?


Бетонна стяжка являється самим оптимальним варіантом для напівсухої стяжки підлоги, також вона дуже поширена. Реалізувати цей метод не так уже важко як може показатися на перший погляд. 

Напівсуха бетонна стяжка підлоги виконується в наступній послідовності.
1. Підготовка основи: очистка від бруду і сміття, заліпити тріщини на основі та якщо є горби то їх зрівняти.

2. Розмітка рівня стяжки, установка флажків та після цього прокласти гідроізоляційний матеріал.

3. Підготовка розчину. Для такої стяжки його готують у пропорції: 1кг. цементу на 3кг. піску. Іноді, у розчин також добавляють різні пластифікатори та щось на подобі того. Далі необхідно розмішати ці два компоненти і після доброго перемішування по трохи прибавляти воду, при цьому розчин також потрібно мішати в ручну чи за допомогою якогось приладу. В кінцевому результаті необхідно, щоб суміш була в'язкою, тобто якщо її взяти рукою і зжати то вода не буде витікати. При цьому приготовлена суміш не повинна кришитися.

4. Нанесення розчину. Його необхідно наносити рівними шарами, також необхідно прокладати кожний його шар армуючою сіткою. В процесі укладки бетонної суміші потрібно її постійно втрамбовувати катком.

5. Затирання поверхні. Після укладки шару бетону і дочекавшись коли він затвердіє, необхідно обережно затерти поверхню стяжки. Потім потрібно перевірити на горизонтальність вже нову підлогу після стяжки, за допомогою рейки-рівня.

Залежно від того на скільки технологічно правильно та акуратно було виконано цей процес, буде на пряму залежати як довго буде служити вам підлогове покриття. Таким чином при збереженні усіх технологічних вимог, підлога повинна бути ідеально рівною. Через декілька днів (3 дні) на нього можна буде накладати підлогове покриття.

За допомогою такої самої технології напівсухої стяжки підлоги можна виконувати для того, щоб зробити основу для так званої плоскої покрівлі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий