понедельник, 8 апреля 2013 г.

Як побудувати паркан для будинку або дачі?



Паркан є лицем вашого будинку або дачної ділянки. Він не тільки відгороджує територію, але і захищає її від зайвих відвідувачів. Сьогодні паркани є воістину справжньою окрасою будинків. Наприклад, на заході дерев'яний паркан є символом престижу та достатку.
Будівництво паркану - не таке складне заняття, однак у будь-якому випадку вам доведеться опанувати початкові навички будівництва. Для початку слід визначитися з матеріалом, з якого буде виготовлений паркан. Він може бути дерев'яним, залізним, пластиковим і т.д.

Важливу роль відіграє і матеріал, з якого буде виготовлена ​​опора. Стовпи для забору можуть бути виконані з залізобетону, дерева або металу. Кожен з цих матеріалів має свої плюси та мінуси. Наприклад, дерев'яні стовпи слід попередньо обробити, перш ніж розміщати їх в грунт.

З залізними стовпами набагато простіше. Залізні паркани є одними з найкрасивіших. Наприклад, художня ковка залізного паркану додасть дому благородний і гідний вигляд.

Залізобетонні стовпи, також як і залізні, не вимагають попередньої обробки. Однак, все частіше використовують дерев'яні стовпи, так як для їхньої установки не потрібно спеціальних інструментів, і вони легкі за вагою.

Опори для забору встановлюються рівномірно по всьому периметру. При цьому слід пам'ятати, що довжина прольоту між опорами повинна бути кратна довжині поперечок. Після того, як розмітка готова, в цих місцях встановлюють кілочки для того, щоб перевірити, чи правильно виконано розмітку. Необхідно стежити, щоб кілочки представляли собою рівну лінію.

Переконавшись у тому, що розмітка вірна, можна починати установку опор.

Комментариев нет:

Отправить комментарий